BERLIKUM Zaterdag 11 april zijn de nieuwe Tiny Potatoes in de klei gepoot om Friesland het komende seizoen van hoogwaardige krielaardappelen te voorzien.

Onder de warme voorjaarszon worden de bakken met krielaardappelen uitgestald op een wagen, klaar om gepoot te worden. “Hier kijk ik al maanden naar uit, het moment dat we weer het veld in mogen om aardappelen te zetten!” zegt Hein Koelmans – medeoprichter van Tiny Potato. “Ondanks de onzekere tijden door het coronavirus, is het toch belangrijk dat de voedselvoorziening doorgaat, zodat er ook komend seizoen weer aardappelen zijn”.

“We zijn allemaal opgegroeid met de aardappel, het zit in ons bloed!” zegt Sytse Zijlstra, terwijl hij een aardappel in de grond drukt. “Toen wij zagen wat er in de winkels aan kriel wordt aangeboden dachten we: dit kan beter! Wat nu in de winkels ligt is veelal een restproduct dat wordt geïmporteerd, in een plastic zak gestopt en verkocht als kriel. Tiny Potato wil heel Friesland laten zien hoe lekker, gezond en makkelijk een kleine aardappel kan zijn door lokaal te telen en duurzaam te verpakken.”

De boeren van Tiny Potato zijn jaren geleden begonnen met het kweken van hoogwaardige krielaardappelen. Na jaren van selectie is het tijd geworden om dit streekproduct aan Friesland te presenteren. Van poten, rooien tot verpakken, alles doen de jongens zelf om de kwaliteit te waarborgen. Nieuwsgierig geworden? Vraag er deze zomer naar in een winkel bij u in de buurt of kijk op tinypotato.nl!

Foto: Pietrix Runia